was successfully added to your cart.

Kurv

BRUDESLØRETS BETYDNING

Inden brudesløret blev en del af brudens beklædning, var det skik at bruden havde udslået hår, og enten bar en myrtekrans, en rosenkrans eller en brudekrone. Efter brylluppet bar man en konehue, og havde ikke længere udslået hår. Gudskelov er vi nu gået bort fra konehuer , og nu om dage er der frit valg på alle hylder hvad angår frisure, slør , blomster og hårpynt.

Vi kan ikke komme uden om , at et brudeslør tager sig umådeligt godt ud på billeder, og sløret giver mange brude følelsen af at være” rigtig” brud. Om man vælger at bære slør er og bliver, op til den enkelte.

Men hvad er symbol værdien i et slør? Og hvad betyder det egenligt?

Som udgangspunkt symboliserer brudesløret renhed og uskyldighed, men tidligere var det også et værdighedstegn på den gifte kvinde. I 1800 tallet var sløret ofte det eneste symbol på, at man var bruden, da ens kjole var en sort festdragt på lige fod med de andre gæsters.

Ifølge gammel overtro, beskytter sløret mod onde magter, og symboliserer ligeledes den troskab, kærlighed og samhørighed der er i ægteskabet.

Grunden til at man klipper i brudens slør skyldes flere grunde: I gammel tid, betød det at kvinden gik fra at være jomfru, til nu at skulle dele ægteseng med sin mand. Jo mere sløret blev revet itu, jo mere lykke ville bruden få. Stadigvæk i dag, siger man at det bringer lykke ,hvis man får en del af brudens slør.

luxuxdk

Author luxuxdk

More posts by luxuxdk

Udsalg i brude og konfirmationskjole afdelingerne

Gør en god handel!

Vi starter udsalg Fredag d 14. aug og Lørdag d. 15. aug. Denne weekend vil der være kæmpe besparelser på både brudekjoler og konfirmationskjoler op til 70%! Kom uden tidsbestilling! (MEN tag kun én person med, pga. corona)

Desuden holder vi udsalg i hele August måned, MANGE kjoler er sat ned, med store besparelser (Bestil tid)!

Book tid under fanen “book tid” øverst i højre hjørne og kom først i køen.

Begræns antallet af personer til en prøvning, men ha’ én med til at hjælpe dig i kjolerne.

SPAR 50% – 70%